Selecteer een pagina

2019 dag 14

Brecht en Jemi in 2012

Het is 8 uur in de ochtend en straks gaan we het weeshuis botshabelo bezoeken. Daar heeft jemi de eerste 20 maanden van haar leven gewoond. Daarna gaan we lunchen met Winnie en haar kids. Deze vrouw heeft 5 kids geadopteerd uit botshabelo en woont op het terrein. Dankzij de lieve Brechtje die een fonds heeft opgestart, ondersteunen we Winnie financieel met een groep Nederlanders. Ook vliegen we vanavond weer terug naar Nederland.

Ik heb onrustig geslapen en ben zenuwachtig. Hoe zal het zijn voor Jemi en ook haar zus om het weeshuis te zien?

De verbindende factor, tussen Botshabelo en ons, is Brechtje. Een Nederlandse meid met een groot hart reisde op haar 18e af naar Zuid-afrika. Daar heeft ze een tijdje als vrijwilliger geholpen in het weeshuis. En daar werd ze een beetje verliefd op onze Jemi. Ze nam haar mee naar de kerk op het het terrein in een draagdoek en gaf haar liefde en aandacht. We hebben hier zelfs foto’s van, hoe bijzonder is dat!